Foto: TT Bild

Böter för koppellös hundpromenad i naturreservat

Uppdaterad
Publicerad

För första gången fick en hundägare böter efter att ha låtit hunden springa lös i Årnäsuddens reservat. ”Det är ofta väldigt svårt att lagföra hundägare som väljer att strunta i reglerna, men nu har det för första gången gått hela vägen till ett så kallat strafföreläggande”, skriver Länsstyrelsen på Naturreservat i Hallands facebooksida.

En privatperson anmälde hundägaren som lät sin hund springa lös i naturreservatet trots att detta är förbjudet. Hundägaren får nu böta 1500 kronor.

Lösspringande hundar har länge varit ett problem, skriver Länsstyrelsen på sin facebooksida för Hallands naturreservat. Nu ska man starta upp en organisation av naturvårdsvakter som ska patrullera i reservaten.

Allt fler reservat får kopplingstvång på besökande hundar och lättast kollar du vad som gäller via de informationsskyltar som finns på plats eller på Länsstyrelsens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.