Foto: TT

Köpte pizza i annans namn

Publicerad

En 23-årig man från Halmstad döms för bedrägeri och bedrägligt beteende. Mannen har bland annat tecknat mobilabonnemang och köpt pizza genom att använda andras personuppgifter.

Brotten har inträffat vid olika tillfällen under en tre års period. Mannen har tecknat mobilabonnemang med tillhörande telefon i en annans namn. Med samma personuppgifter har han även handlat kläder för 4.490 kronor. Dessutom har han använt en annan identitet när han köpt pizza i Halmstad via nätet.

Får skyddstillsyn

Den 23-årig mannen från Halmstad döms vid Halmstads tingsrätt för bedrägeri och bedrägligt beteende. Han har även erkänt ringa narkotikabrott. Straffet blir skyddstillsyn och mannen ska också genomgå ett behandlingsprogram. Utöver det ska han betala skadestånd till klädföretaget motsvarande det belopp han handlat för. Till Staten ska han betala 615 kronor för en utförd urinanalys.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.