Körde på ett äldre par bakifrån Foto: TT/SVT

Körde på ett äldre par bakifrån

Publicerad

En 31-årig kvinna åtalas efter att i hög fart kört på ett äldre par som fick blödningar och sårskador. Kvinnan åtalas även för flera misshandelsfall och stölder.

Det var den 29:e januari som kvinnan enligt stämningsansökan till åklagarkammaren i Halmstad körde på en bil bakifrån i mycket hög hastighet på Laholmsvägen i Halmstad. I bilen satt ett äldre par där mannen fick en inre blödning i hjärnan, sårskada samt kraftig smärta i vänster lår. Kvinnan fick svullnad och långvarig värk i huvudet. Den 31-åriga kvinnan flydde sen från platsen. Hon åtalas nu för smitning, vållande till kroppskada och grov vårdslöshet i trafik.

Misshandel och stöld

31-åringen åtalas även för två stölder i butik, samt misshandel och grovt olaga hot. Hon ska bland annat ha gett en kvinna flera slag med öppen hand, piskat henne med en blöt handduk, samt hotat att sticka henne med en kniv. Kvinnan åtalas även för ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.