Korta avtal hindrar återinvesteringar

Uppdaterad
Publicerad

Liagården hör precis som Arena Hotel till de asylboenden som migrationsverket betalade ut mest pengar till i fjol. De menar att längre avtal från migrationsverket skulle skapa en lägre risk för leverantörerna.

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om asylboendet Liagården AB där miljonvinster från asylboendet gick till en spa- och konferensanläggning. De menar att det är migrationsverkets korta avtalstider som gör att de inte gjort några större återinvesteringar i boendet.

– Man måste se till alla pusselbitar. Vi arbetar med extemt korta avtal. Vi måste driva varje kvartal som om det vore det sista. Jag tror det skulle kunna se annorlunda ut om det var längre avtal. De som levererar ett boende skulle i så fall ta en mindre risk, säger Daniel Carlsson, styrelseordförande på Liagården.

Han har förståelse för att det kan låta konstigt att miljonerna går från ett asylboende till en spa- och konferensanläggning men han tycker samtidigt att asylboendet håller tillräcklig standard.

– Jag tycker att vi har ett väl fungerande boende, vi levererar en bra produkt, är nöjda och har nöjda gäster, säger han.

Vad säger du till de som säger att man alltid kan göra någonting bättre?

– Jag anser att det är vettigare då att att investera pengarna till att skapa fler arbetstillfälllen. Framförallt i ett område där det inte finns så många arbeten, säger Daniel Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.