Gamletullsbron i centrala Halmstad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Prislappen för nya Gamletullsbron: 11,5 miljoner kronor

Publicerad

En ny gång- och cykelbron i närheten av Halmstads stadsbibliotek förväntas stå klar under första halvåret 2019. Ledningsutskottet på kommunen beslutade under tisdagens möte att bevilja ett tilläggsanslag på 11,5 miljoner kronor som ska gå till att ersätta den brandskadade bron.

Gamletullsbron började brinna under natten till nyårsdagen 2018. Stora delar av den skadades då allvarligt. Efter tillfälliga reparationer kunde bron delvis öppnas igen i februari.

En projektgrupp har under våren utrett skadeläget och bedömningen är att bron behöver ersättas. Ärendet går nu vidare till kommunfullmäktige som är sista beslutsinstans.

– Nu under hösten påbörjas en upphandlingsfas där vi söker en entreprenör som ska utföra bygget, säger Henrik Ek, chef på projektavdelningen på Teknik-och fritidsförvaltningen på kommuen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.