Kraftig explosion i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade vid klockan 2 i ett flerfamiljshus i Falkenberg. I explosionen sprängdes hela entrédörren bort och flera bilar skadades i området.

– Det var en riktigt kraftig explosion och det har blivit en hel del skador på fastigheten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Det var flera personer som ringde polisen om en hög smäll i området som ligger i närheten av stationen. På plats möttes polisen av en bortsprängd entrédörr och skador precis utanför och innanför dörröppningen.

Boende har hjälpts ut

Nationella bombskyddet hade klockan 07.40 säkrat området och inte hittat något mer explosivt. Därefter påbörjades en teknisk undersökning för att säkra spår.

– Huset har inte behövt evakueras, utan de boende har kunnat vara kvar. Vi har sett till att de som har behövt komma ut har kunnat göra det via andra vägar, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen genomför under dagen dörrknackning i området. Ingen person är i nuläget misstänkt, uppger polisen klockan 10.40.

Undersöker hotbild

Men det är fortfarande oklart vad som har exploderat. Det har inletts en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt polisen ska det inte vara någon som skadats vid explosionen. Man utreder om det kan finnas en hotbild mot någon i närområdet och om det finns övervakningskameror som kan ha fångat händelsen.

Teknisk utredning klar på plats

Strax efter klockan ett under tisdagen hävde polisen avspärrningarna på plats. Ännu ingen misstänkt eller gripen.

Nationella bombskyddet har under morgonen varit på plats för att säkra området runt explosionen i Falkenberg. Foto: Lennart Benson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.