Bilderna i klippet är filmade längre upp vid Ätran, i Gunnarp. Foto: Privat

Kritiskt höga vattennivåer i Ätran – räddningstjänsten bygger vallar

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har under fredagen jobbat för fullt för att hindra översvämningar i centrala Falkenberg. Utmed Ågatan bygger man nu vallar mot Ätran för att vattnet inte ska nå fastigheterna.

På fredagen har SMHI utfärdat flera varningar om höga vattenflöden. Än så länge uppgår varningarna endast till klass 2. Men på sin hemsida uppger SMHI att i den nedre delen av Ätran ligger flödena nära en klass 3-varning.

Vid sådana lägen som råder i centrala Falkenberg just nu har räddningstjänsten fått hjälp av MSB med material. Men trots höga vattenflöden under flera dagar i länet är detta enda gången som man byggt vallar.

Höga vattenflöden i Halland

– Det är enda stället vad jag vet. Vattenmassorna har stigit så pass mycket att man befarar att det rinner över kanten nu, säger Conny Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Även längre upp längs Ätran, vid Gunnarp, har det varit höga vattenflöden. Bilder från det visas i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höga vattenflöden i Halland

Mer i ämnet