– Jag bor ju inte där själv men när jag stannade till och pratade med folk där så förstod man ju att den betytt mycket, säger Jan Olof Svensson som tagit bilden . Foto: Jan Olof Svensson

Krogsered har fått en ny busskur

Uppdaterad
Publicerad

Det var bara några månaders sedan som de boende i Krogsered möttes av en rektangulär jordhög, där deras busskur tidigare stått. Busskuren, som i och för sig inte använts av Hallandstrafiken på tio år, hade blivit en del av den lilla orten.

– Jag körde förbi där i helgen och blev lite överraskad för visst stod det en busskur där, säger Jan Olof Svensson, som tagit bilden på den nya kuren.

Han berättar att det var många som var mycket nöjda med att det åter igen står en busskur i Krogsered.

– Jag bor ju inte där själv men när jag stannade till och pratade med folk där så förstod man ju att den betytt mycket, Säger Jan Olof Svensson.

Väckte starka känslor

Som SVT Nyheter Halland berättade i mars i år så hade kuren blivit en form av mötesplats och användes bland annat för den lokala tipspromenaden.

LÄS MER: Hallandstrafiken tog bort busskuren – nu rasar ortsborna

Att Hallandstrafiken tog bort den gamla kuren motiverades med att den var i så pass dåligt skick att man inte kunde ta ansvar för den. Men efter protesterna har nu kollektivtrafiken försökt göra alla nöjda.

Kompromiss

– Vi har satt tillbaka en kur för att sprida lite ”goodwill” och det är bra att vi kunde lösa det.

Men är det inte risk att fler orter vill ha en gratis busskur av er?

– Risken finns, men då är vi lite mer förberedda på en sådan förfrågan.

Hallandstrafiken har dock skrivit ett avtal med invånarna i Krogsered att man inte kommer att stå för några ytterligare kostnader.

Skötsel och ev reparationer får ortsborna fixa själva.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.