Kronprinsessan vandrar längs Prins Bertils stig Foto: SVT

Kronprinsessan Victoria vandrar i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Under fem timmar vandrar Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria längs Prins Bertils stig i Halmstad.

Det var under hösten 2017 som Kronprinsessan påbörjade sin vandring genom Sveriges alla landskap. Idag är det Hallands tur, när hon går längs Prins Bertils stig i Halmstad. Promenaden som är 13 kilometer lång ska ta ungefär fem timmar, och hon kommer stanna på sex olika platser.

Kronprinsessan möter elever från Eketånga Montessoriskola vid Jansabryggan. Foto: SVT

10.00 Start Jansabryggan/Tallviks lekplats, vid slutet på Långenäsvägen, Stenhuggeriet
Vandringen börjar vid kl.10.00 vid Jansabryggan där vi möter upp elever och personal från Eketånga Montessoriskola som berättar om hur de använder sig av metoden ”Välmående ger resultat”. Metoden främjar hälsa och inlärning.

Ca 10.40 Grötviks hamn
Vid ca 10.40 passerar vi Grötviks hamn. I Grötviks hamn har Sjöräddningssällskapet en station och här syns även forna tiders stenbrytning. Vandringen går vidare tillsammans med en senior vandrargrupp, som berättar om sin verksamhet för att främja rörelse hela livet. Efter det stannar vi kort till vid den stora Kungastenen där tre regenters namnteckning finns.

11.00 Sandhamn
Längs Hallandskusten finns många möjligheter till populära aktiviteter som kite, surf, stand up paddleboard (SUP) med mera. Vid stranden i Sandhamn visar ”Kitekalle” med vänner exempel på aktiviteterna och utrustningen strax efter kl 11.00.

11.45 Lunchpaus Svärjarehålan
I Svärjarehålan pausar vandringsgruppen för lunch ute.

13.00 Livräddarna Tylösand
Kl 13.00 ger ordförande för Livräddarna Tylösand ger en presentation av verksamheten. Besök uppe i livräddartornet. Livräddare berättar om arbetet som ideell livräddare och tävlande berättar om livräddning som sport och visar utrustning. Uppvisning av barn- & ungdomsverksamhet för ökad vattenkunskap.

15.00 Möllegård
Vid 15.00 är vi framme vid vandringens slutmål i Möllegård. Här ligger Riccardo’s glassbutik. En kort presentation om företaget ges.

Källa: Länsstyrelsen i Halland

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer