• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Räddningstjänsten

Död person anträffad i nedbrunnet hus

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har anträffat en kropp i det nedbrunna huset i Långaryd i Hylte kommun. Kroppen är inte identifierad men en man i 60-årsåldern är skriven på adressen.

Polisen har anträffat en död person i det nedbrunna huset i Långaryd i Hylte kommun.

– I samband med att vi gör en genomgång av resterna i huset har en kropp anträffats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Kroppen är inte identifierad men enligt polisen finns en man i 60-årsåldern skriven på adressen. Utanför brandresterna av huset har man också gjort fynd i form av en mopedbil och id-handlingar som tillhör mannen.

Ingen brottsmisstanke

Den närmast anhöriga till mannen som är skriven på adressen har underrättats om fyndet. Det är dock inte fastställt om det är mannen som man har anträffat.

– Vi behöver fastställa identiteten. Det är lätt att dra slutsatsen att det är den här mannen men vi måste fastställa identiteten, säger Stefan Gustafsson.

LÄS MER: Villa brann ner till grunden: ”En askhög”

I nuläget finns ingen misstanke om brott.

– Det finns en bakgrundshistorik som jag inte vill gå in på. Men vi har en uppfattning om att det kan vara en olyckshändelse.

Huset hade brunnit ner till grunden

En rättsmedicinsk undersökning kommer nu att genomföras för att kunna fastställa den brandhärjade kroppens identitet.

Det var vid 07-tiden under torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till Långaryd i Hylte efter att en granne larmat om att en villa brunnit ned till grunden.

– Att vi fick larmet så pass sent på morgonen kan ha att göra med att det ligger ganska ensligt beläget vad jag förstår. Larmet kom inte till oss förrän 07-tiden under morgonen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.