Foto: TT

Kungen ställer in Halmstadbesök

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet att vi fått en ny prins skjuts dagens kungabesök upp. Kungen stannar i Stockholm för att bland annat meddela namnet på den nyfödda.

Temat för dagens besök var skola och utbildning och ny teknik i utbildningen. Tillsammans med gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) skulle kungen besöka Söndrumsskolan, Sturegymnasiet och lärarutbildningen på Högskolan.

– Vi är mycket tacksamma till alla elever och medarbetare på verksamheterna och på länsstyrelsen i Halland som gjort ett gediget arbete för att förbereda besöket. Vi ser fram emot att genomföra besöket i sin helhet vid ett senare tillfälle så snart planeringen tillåter hälsar Hovet.

Besöket skjuts på framtiden och istället blir det nu ett fullspäckat schema av annat slag för Kungen. På förmiddagen hålls en konselj på slottet där han meddelar prinsens titel, namn och tilltalsnamn.  Efter det blir hålls Te Deum, en tacksägelsegudtjänst i Slottskyrkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.