Ann Molander, ordförande i Region Hallands driftsnämnd för ambulans, diagnostik och hälsa säger att de är väldigt glada över den nya ambulansen. Foto: SVT

Kungsbacka får ny ambulans till hösten – ska avlasta hela regionen

Uppdaterad
Publicerad

I juni klubbade regionfullmäktige igenom budgeten för 2023 och beslutade därmed att Kungsbacka skulle få en ny ambulans. Men regionen hoppas att ambulansen ska kunna vara i bruk redan till hösten, det var Norra Halland först med att rapportera.

– Vi vill börja köra den redan nu men det handlar om rekrytering. Ambitionen är att den ska rulla redan nu i slutet av sommaren, säger Ann Molander, ordförande i Region Hallands driftsnämnd för ambulans, diagnostik och hälsa.

Kungsbacka har tidigare haft problem med att det är få ambulanser över stora geografiska ytor. Planen är att den nya ambulansen ska göra att ambulanser i till exempel Varberg oftare kan vara tillgängliga längre söderut och på så sätt avlastas hela regionen.

I Halland finns det totalt 19 fullt utrustade ambulanser, varav 12 kör även nattetid. Av dess är det i nuläget 3 som är baserade i Kungsbacka.

Den nya ambulansen väntas kosta 9 miljoner kronor per år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer