Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yasmin Fayyad kom till Sverige 2017 och hade länge svårt att få jobb. I klippet berättar hon om vad kursen har betytt för henne. Foto: Jennifer Sandberg/SVT

Kurs för nyanlända kvinnor leder till jobb

Uppdaterad
Publicerad

För Yasmin Fayyad från Syrien har läkemedelskursen varit avgörande. Hon har numera en timanställning på ett äldreboende i Halmstad kommun och studerar till undersköterska – och känner att hon hittat sin plats i samhället.

Följ med på kursen i klippet och hör vad den har betytt för Yasmin Fayyad.

– Alla sju kvinnor som deltog i vårt första kurstillfälle har fått sysselsättning i form av jobb eller vidareutbildning, berättar Gunvor Juhlin-Danfelt från Rotaryklubben.

Halmstad-Gamletulls Rotaryklubb samarbetar med Skolan mitt i byn på Andersberg för att handleda nyanlända kvinnor igenom den webbbaserade kursen från SKR. Rotary anser att kursen är föråldrad och svårförståelig och har därför tagit detta initiativ.

Intresset för att få gå den handledda kursen har varit stort.

– Det har verkligen gett ringar på vattnet, vi har sett ett jättestort intresse, säger Gunvor Juhlin-Danfelt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.