Kvinnan menar att tatueraren inte mådde bra vid tatueringstillfället. Arkivbilder. Foto: TT

Kvinna anmäler tatueringsstudio efter misslyckad tatuering

Publicerad

Kvinnan ville tatuera ett porträtt av sin katt och en yin och yang-symbol. Resultatet blev en katt-tatuering som inte liknar hennes katt och en spegelvänd symbol. Kvinnan vill nu få 54 000 kronor i ersättning för tatueringskostnader och laserbehandlingar.

Redan innan katt-tatueringen hade påbörjats uppger kvinnan att hon påpekade att katten inte var lik hennes egen. När hon tatuerades menar kvinnan att det var stressig stämning i studion och att hon ville gå därifrån, men att om hon gjorde det så skulle hon inte få tillbaka depositionen.

I anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) beskriver kvinnan resultatet av tatueringarna. yin och yang-symbolen ska ha blivit ojämn, spegelvänd och med olika storlek på prickarna. Katten ska inte alls likna hennes och hon skriver att den ”är så ful att jag helst skulle vilja hugga av benet”.

Vill ha ersättning

Hon menar även att tatueraren inte ska ha mått bra under tiden hon tatuerades och att personen sedan ska ha fått sparken.

Nu vill kvinnan ha totalt 54 000 kronor i ersättning. 4000 kronor för tatueringskostnaderna och 51 000 kronor för laserbehandlingar som kan ta bort tatueringarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.