Efter tumultet på pizzerian. Enligt vittnesmål har kvinnan krossat en tallrik på bordet där en barnfamilj satt och åt. Foto: Polisens förundersökning

Kvinna åtalas för hets mot folkgrupp efter tumult på pizzeria i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En person ska ha blivit spottad i ansiktet och en annan slagen i bröstkorgen på en pizzeria i Varberg. Nu åtalas en kvinna för hets mot folkgrupp.

Mannen som träffades av spottloskan ska, enligt stämningsansökan i Varbergs tingsrätt, även fått ett slag på axeln med ett tillhygge som flaska eller burk.

Kvinnan i 45-årsåldern är misstänkt för misshandel och hets mot folkgrupp efter händelsen på pizzerians uteservering i augusti förra året. Vid tillfället ska hon upprepade gånger hörts skrika ord som ”jävla utlänningar” och andra förolämpningar om personernas ursprung.

Enligt vittnen var upprinnelsen att den åtalade kvinnan blivit upprörd över att en barnvagn stod i vägen. Hon ska i samband med det tagit upp en tallrik och krossat den på  familjens bord.

Kvinnan förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.