Arkivbild Foto: Arkiv

Kvinna ska ha erbjudit kunder sex i sin salong – åtalas

Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern bjöd in sina kunder till sin salong med syfte att de skulle få köpa sex. En annan kvinna som var anställd ska ha utfört de sexuella tjänsterna. Nu åtalas salongsägarinnan för koppleri.

Polisen inledde sitt spaningsarbete mot salongen i Varberg sommaren 2018 efter att man fått in tips om att kunder som besökte verksamheten erbjöds att köpa sexuella tjänster.

Polisen låtsades vara kunder

I mitten av september samma år gjorde så polisen ett tillslag i samarbete med Arbetsmiljöverket och Skatteverket. Åklagaren Olof Åberg förklarar att polisen låtsades vara kunder.

– Spaningspersonal gick in och kollade vad som erbjöds och blev då erbjudna att köpa sexuella tjänster.

Bjöds in via sms och sociala medier

För att locka fler att köpa sex har kontakt tagits via sms och sociala medier. Meddelandena har dock inte varit rakt på sak.

– Men som jag ser det har det varit underförstått vad meddelandena egentligen betydde.

Enligt åtalet har salongsägarinnan främjat den andra kvinnan att ha tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning. Detta genom att hon under anställningsliknande former upplåtit lokal, rum, inventarier och förbrukningsmaterial åt henne.

Fyra män åtalas för sexköp

Förutom salongsägarinnan åtalas även fyra män, detta för köp av sexuella tjänster.

– Genom sperma har man kunnat knyta de här männen till platsen. De har även pekats ut av de båda kvinnorna.

Kvinnan nekar till brott medan männen erkänner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer