• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

På övervakningskamerans bilder syns den misstänkta kvinnan i 70-årsåldern (klädd i svart) försöka komma åt barnet i vagnen. Foto: Polisens förundersökning

Kvinna attackerade spädbarn på buss – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern åtalas vid Halmstad tingsrätt misstänkt för försök till grov misshandel. Detta efter att hon hotat att kasta ut ett två månader gammalt spädbarn i barnvagn genom de öppna dörrarna på en stadsbuss.

Händelsen ska ha inträffat i Halmstad i maj i år. Enligt polisanmälan ska den misstänkta kvinnan ha blivit ”skogstokig” när hennes väska flyttats på bussen.

Därefter uppges kvinnan ha hotat spädbarnets vårdnadshavare att slänga ut barnet genom bussen. När bussen sen stannat ska hon med kraft tryckt ner vagnsuffletten mot barnet, hävt sig över vagnen och med våld tagit tag i honom.

Halmstad

Barnet fick efter det här skrapsår på kinden och överarmen samt blånad under ena ögat.

Råhet och hänsynslöshet

Gärningen ska ha avbrutits genom att vårdnadshavaren och andra passagerare gått emellan och hindrat kvinnan från att fullfölja handlingen.

Enligt åtalet betraktas brottet som grovt då kvinnan visat särskild hänsynslöshet och råhet mot ett skyddslöst spädbarn.

Kvinnan vägrade efter händelsen att följa med polisen självmant. Enligt en ingripande polis kallade kvinnan dessutom poliserna för ”Jävla snutsvin”.

Den misstänkta kvinnan nekar till anklagelserna och hävdar i förhör att ett par kvinnor försökt stjäla hennes väska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstad

Mer i ämnet