House of Prayer i Halmstad firar att de åter får träffas många samtidigt efter de lättade coronarestriktionerna. Foto: Henrik Berglind-Dehlin/SVT

Kulturkalas i Halmstadkyrka efter lättade restriktioner

Publicerad

Lättnaderna i coronarestriktionerna gör att medlemmarna i House of Prayer i Halmstad återigen kan träffas. Det firas med bland annat kulturfestival.

House of Prayer är en samlingspunkt för många i Halmstadstrakten med afrikansk bakgrund. De träffas varje söndag för gudstjänst i en lokal i ett industriområde.

Minst en gång om året har de kulturfestival där församlingsmedlemmar och gäster klär upp sig i dräkter och outfits typiska för sina respektive ursprungsländer för att sjunga, dansa, berätta och på andra sätt markera vad som både förenar och skiljer de olika länderna.

SVT Nyheter Halland hängde med när det hölls kulturfestival för första gången på 1,5 år. Se vad som hände i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet