Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var ute och promenerade när hon blev påhoppad bakifrån och attackerad med ett vasst föremål. Foto: Mikael Berglund

Kvinna i 80-årsåldern till sjukhus med stickskador – misstänkt attack i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga stickskador efter att ha blivit attackerad av en man med ett vasst föremål i Falkenberg. Polisen söker en misstänkt gärningsman som ska ha färdats på cykel i samband med attacken.

Polisen skriver på sin hemsida att kvinnan hade kört bil ned till Stafsinge strand på lördagen för att ta en promenad. Det var efter att ha parkerat och sedan promenerat ut på det promenadstråk som går vid Smedjeholmens reningsverk som kvinnan attackerades av en okänd man på cykel.

Strax före klockan 14 på lördagen kom larmet om att kvinnan skadats. Enligt polisen hade hon blivit stucken ”med något vasst föremål”. Mannen ska ha cyklat från platsen, det är dock oklart åt vilket håll.

– Vi vet att hon var utomhus, och gåendes till fots när det här inträffade, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Halland.

Kvinnan var vid medvetande och kunde förhöras helt kort när polisen kom till platsen. Hon opererades under kvällen på Varbergs sjukhus, som uppger för TT att hon blivit stucken med en kniv. Region Halland uppger att hennes skador är allvarliga.

Utreder mordförsök

Under eftermiddagen och kvällen genomfördes en omfattande polisinsats, där ett tiotal enheter med hjälp av hundar, motorcyklar och helikopter sökte gärningsmannen, förhörde potentiella vittnen och undersökte brottsplatsen.

– Nu mot kvällen har det övergått i mer spaningsinsatser, samtidigt som allt ska sammanställas. Men det här är ett allvarligt brott så vi fortsätter med polisarbetet, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande polisbefäl.

Händelsen utreds som misstänkt mordförsök eller försök till dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.