Kvinnan ska bland annat ha skickat en film där hon onanerade. Foto: TT

Kvinna skickade snipp-pics till sitt ex – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i Halland åtalas för att ha skickat snipp-pics till sitt ex. Hon ska dessutom ha hotat mannens nya flickvän, enligt åtalet.

– Det är nog vanligare att sådana här bilder skickas åt andra hållet, säger åklagare Jörgen Bengtsson.

En kvinna från Halland åtalas för ofredande och sexuellt ofredande. Enligt åklagaren ska hon ha skickat meddelanden till en man där hon hotat med att ”något skulle hända hans nya flickvän alternativt dotter”.

”Ger dig en chans att svara annars har du ingen tjej längre” ska hon ha skrivit enligt förundersökningen.

Hon ska också ha skickat bilder på sitt kön – och en film där hon onanerar.

SVT har flera gånger rapporterat om så kallade dickpics. I det här fallet är det alltså en kvinna som åtalas för att ha skickat bilder på sitt underliv.

– Det är nog vanligare att sådana här bilder skickas åt andra hållet, säger åklagare Jörgen Bengtsson.

”Bevisläget är ganska gott”

Åklagaren menar att det handlar om ofredande eller sexuellt ofredande och åtalar kvinnan. Enligt åtalet yrkar åklagarsidan på ett skadestånd på 10.000 kronor för kränkning.

Den åtalade kvinnan medger vissa omständigheter men förnekar brott. I polisförhör säger hon att hon skickat bilderna i samband med att de båda haft ”telefonsex”.

– Bevisläget är ganska gott eftersom det inte finns några direkta invändningar mot att detta skett. Däremot är de inte överens om varför, säger Jörgen Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.