Foto: Skämdump och TT

Kvinnan med handväskan engagerar Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Hotellägaren Lasse Didings köp av statyn ”Med handväska som vapen” och förslaget att skänka den till Varbergs kommun har väckt många åsikter.

Det var på onsdagen det blev känt att det omtalade konstverket ”Med handväskan som vapen” är på väg till Varberg i form av en staty.

Konstverket är baserat på Hans Runessons kända fotografi på damen som slår med en handväska mot en nynazist i Växjö 1985.

Tantstatyn i Växjö

Nu har Lasse Diding beställt en staty av konstnären Susanna Arwin som just nu håller på att färdigställa verket. Diding har uttryckt att han vill skänka statyn till Varbergs kommun och att Brunnsparken vore en lämplig placering.

Många åsikter

Förslaget har engagerat många Varrbergsbor på sociala medier. En del håller med Diding om att statyn borde stå i Brunnsparken om kommunen accepterar gåvan. Andra föreslår andra platser i staden, och vissa anser att konstverket inte har i Varberg att göra över huvud taget.

Var tycker du konstverket ska stå om Varbergs kommun väljer att ta emot Lasse Didings gåva? Rösta...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tantstatyn i Växjö

Mer i ämnet