I helgen bjuder labradoren Konrad och hans matte in till fest i Fjärås. Foto: Privat

Labradoren Konrad bjuder in till sommarfest

Uppdaterad
Publicerad

Labradoren Konrad är en riktig festprisse. Tillsammans med sin matte Agnetha Pethrus bjuder han in till hundkalas i Fjärås med över hundra gäster – människor såväl som fyrbenta.

– De som inte är hundägare tror inte att jag riktigt är klok. Vem anordnar ett kalas för en hund? säger matte Agnetha Pethrus.

För fjärde året i rad vankas sommarkalas på gården hemma i Fjärås. Det blir lyckohjul, fikabuffé samt korning av årets hund.

– Det är en tokig idé. Jag gillar att ha fest och älskar hundar, helt enkelt.

1 300 vänner

På gästlistan finns 120 människor och 75 hundar – majoriteten av dem labradorer. Gästerna har Agnetha lärt känna via sociala medier, där allt började som en offentlig dagbok om Konrads liv.

I dagläget har han en egen Facebooksida med 1 300 vänner. För att bli bjuden på festen måste man nämligen vara vän med Konrad.

– Jag vill veta vilka människorna är. Sen är det fantastiskt att få träffa personer ur gruppen i riktiga livet.

Agnetha berättar att gästerna reser från hela Sverige, bland annat från Skellefteå, Skåne och Öland.

– De kommer överalltifrån, och det blir som en minisemester för de flesta. Det är skitmysigt faktiskt, säger hon.

Labbehjärtat

Utöver festligheterna samlar deltagarna också in pengar till föreningen ”Labbehjärtat”, där hundägare kan få ekonomiskt stöd om man hamnar i en situation när försäkringen inte täcker veterinärkostnaderna.

– Jag vill gärna hjälpa så många hundar jag kan. Jag skulle vilja ta hand om alla hundar som har det svårt, men detta är ett sätt att hjälpa till åtminstone, säger Agnetha Pethrus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.