Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu larmar kommuner och hjälporganisationer i Halland om att fler hallänningar på väg in i fattigdom. Hör mer om detta i klippet. Foto: SVT

Fler hallänningar på väg in i ekonomisk utsatthet – larm från kommuner och hjälporganisationer

Publicerad

Kommuner och hjälporganisationer i Halland larmar nu till länsstyrelsen om att man nu ser tecken på att ekonomisk utsatthet ökar bland invånarna.

– Vi får tydligare och tydligare bilder av att fler familjer har det kärvt, säger Hans Reschke, stabschef vid Länsstyrelsen Halland.

I Länsstyrelsens senaste sammanställning av läget rapporterar Röda korset och Svenska kyrkan att de nu ser tecken på ökad ekonomisk utsatthet och att fler kommer hamna i utanförskap i vinter på grund av ökade levnadsomkostnader.

Organisationerna bedömer att det nu finns behov av ökat stöd för främst pensionärer, ungdomar, ensamstående föräldrar och personer på skyddat boende.

Lägesbild från länsstyrelsen

Länsstyrelserna i Sverige sammanställer varannan vecka lägesbilder över krisberedskapen gällande till exempel energiförsörjning, cybersäkerhet, hälso-och sjukvårdsläget och migration.

I videon ovan svarar Hans Reschke, stabschef vid Länsstyrelsen Halland, på hur den här informationen används.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.