Foto: SVT (Montage)

Laholm och Båstad lägger skolfrågan på is

Uppdaterad
Publicerad

Ett utarbetat samarbete och en gemensam grundskola stod på agendan när vi träffade toppolitikerna från Laholm och Båstad i veckan. Men nu står det klart att det inte blir någon skola.

– Vi konstaterar att våra behov ser olika ut just nu, säger Elisabeth Babic (M), kommunstyrelsens ordförande i Laholm.

Så sent som för några dagar sedan berättade vi att Laholm och Båstad planerade för ett bredare samarbete mellan kommunerna och att en gemensam grundskola stod högst upp på listan över tänkbara samarbeten. Bo Wendt (BP) och Elisabeth Babic pratade bland annat om att invånarna inte brydde sig om kommungränsen och att den höll på att suddas ut.   

Men efter att kommunernas tjänstemän under gårdagen presenterade sina respektive förslag lägger politikerna nu skolfrågan på is.

– Vi konstaterar att våra behov ser olika ut just nu. Rent konkret handlar det om att Båstad har ett behov av en skola inne i centrala Båstad och vi i Laholm utifrån framtida behov kommer behöva en 7-9 skola vid kustområdet, säger Elisabeth Babic (M), kommunstyrelsens ordförande i Laholm.

Läs mer: Byggboomen smälter samman Båstad och Laholm

Samtidigt konstaterar hon att ett samarbete kan bli aktuellt i framtiden.

– I dag är det inte aktuellt med ett samarbete med 2025 kan det se helt annorlunda ut.

Bortsett från skolfrågan, finns det någon samarbete som ni tror bli aktuellt i närtid?

– Nej, det finns inget just nu förutom VA-avtalet som är påskrivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.