Kommunrådet Elisabet Babic (M): ”Markaryd får gärna komma och hjälpa till”. Foto: SVT

Laholms passning till Markaryd efter beskedet om persontågstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Markaryd får gärna komma och hjälpa Laholm i förberedelserna inför tågstoppen i Veinge och Knäred på Markarydsbanan. Den passningen skickar Laholms kommunråd Elisabet Babic (M) till Markaryds kommunråd Bengt Germundsson (KD). Bakgrunden är att Markaryd tröttnat på att vänta på tåget.

Beskedet att de ledande politikerna i Region Halland, Laholm och Halmstad siktar på att dra igång persontågstrafiken mellan Halmstad och Markaryd i december 2023 får Markaryds kommunråd Bengt Germundsson att surna till.

På sin blogg skriver han ett inlägg med rubriken ”Halland försenar tågtrafiken ytterligare”. Han vill hellre se att tågen börjar rulla så snart som möjligt.

I klippet ovan berättar Elisabet Babic (M) om hur hon ser på att Markaryd vill få igång trafiken snabbare, och vad hon tror att persontågstrafiken på Markarydsbanan kommer att betyda för Laholm.

Markaryd svarar

Bengt Germundsson (KD) lämnade efter att han tagit del av Elisabet Babic passning en skriftlig kommentar:

”Markaryds kommun har under mer än tio år varit aktiv och pådrivande för tågtrafik på Markarydsbanan. Vi har medfinansierat och förskotterat ombyggnationen av stationen i Markaryd inklusive en extra perrong för trafiken mot Halmstad. Detta var klart hösten 2013. 

Mot bakgrund av de resultat som åstadkommits i Laholms kommun under de här dryga tio åren har jag full förståelse om de behöver hjälp. Om inte annat, så för att lösa situationen för de drygt 600 kommuninvånare som dagligen pendlar från Laholm till sina arbetsplatser i Markaryds kommun.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer