Kriminaltekniker undersöker brottplatsen efter misstänkt mordförsök på asylboendet Spenshult. Foto: SVT

Långt fängelsestraff och utvisning efter mordförsök på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Två personer skadades vid knivattacken på Spenshults asylboende i somras. Nu döms en man i 25-årsåldern till 10 års fängelse och utvisning.

Polis kallades till Spenshult utanför Halmstad den 12 augusti 2019 efter larm om ett knivbråk. En ung man greps på platsen misstänkt för mordförsök och två män fick föras till sjukhus med knivskador.

Dom meddelad

I december åtalades mannen och dom har nu meddelats vid Halmstads tingsrätt, det rapporterar P4 Halland. Mannen döms till 10 års fängelse och utvisning för mordförsök. Han ska också betala skadestånd på totalt 335.000 kronor, till de män som han attackerade med kniv, enligt P4 Halland.

Upprepade knivhugg

Mannens ena offer ska ha fått sårskador på huvudet, hals och överarm – efter upprepade knivhugg. Den andre personen fick skador på högra kinden och halsen.

Klippet är från augusti i fjol, då händelsen ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.