Foto: SVT

Långtidsprognos: Så kan julvädret i Halland bli

Publicerad

Varierande väder väntar fram tills jul, enligt SVT:s meteorolog. Och julen i Halland ser ut att bli utan snö.

”Anders slaskar, julen braskar” går talesättet. Men ligger det någon sanning i det? Nej, inte enligt SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret i alla fall. Under Andersdagen, den 30 november, bjuds hela Halland på slask, och så verkar läget bli även till jul.

– Nitzan (Cohen, meteorolog på SVT, reds. anm.) gör månadsprognoser och enligt den ser det milt ut under julhelgen och mellandagarna. Vi får se i efterhand, men det verkar inte bli en kall jul, säger Jannicke Geitskaret.

Väderomslag

I mitten av december väntas vädret bli svalare, men strax därefter väntas alltså ännu ett omslag till mildare väder. En mer utförlig långtidsprognos kan du läsa här.

Under veckan som har varit har temperaturerna i länet legat på minusgrader. Nu har högtrycket passerat och mildare väder är här.

– Helgvädret blir inte jättespännande. Det blir milt och blåsigt på lördag och det ser ut som att det kanske blir en liten solglimt, men också regnskurar. På söndag drar det in ett rejält regn, säger Jannicke Geitskaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.