Foto: SVT

Brinnande barnvagn i trapphus – grannarna släckte

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en brand i ett flerfamiljshus på Fyllinge i Halmstad. Det är tredje gången på tre veckor som räddningstjänsten kallas till adressen.

Larmet kom vid halv åtta-tiden på tisdagskvällen. Enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm brann det i ett trapphus till ett flerfamiljshus på Jaktfalksvägen i stadsdelen Fyllinge i Halmstad.

– Det är en barnvagn som stod längst ner i trapphuset som brann, säger John Kvarnhäll, insatsledare vid räddningstjänsten i Halmstad.

När räddningstjänsten kom till platsen var branden i stort sett släckt tack vare handlingskraftiga hyresgäster och trappuppgången fick vädras ut. Trapphuset är av betong och räddningstjänsten gjorde bedömningen att det inte fanns någon större spridningsrisk.

Vad som orsakade branden är oklart.

Tredje branden på kort tid

Men det är inte första gången som räddningspersonalen har fått rycka ut till adressen på Fyllinge. De senaste tre veckorna har det brunnit tre gånger på adressen, något som både räddningstjänst och polis bekräftar.

Den fjärde januari började det brinna i en garagelänga i anslutning till ett bostadsområde. 57 personer fick evakueras och stora delar av garaget förstördes. Händelsen rubricerades som misstänkt mordbrand.

LÄS MER: Brand i garage i bostadsområde

I söndags, den 21:e januari, började en moped brinna i stadsdelen. Branden spred sig till ett närliggande cykelförråd.

Och under tisdagskvällen var det dags igen.

– Det illavarslande är att det brunnit på adressen två gånger tidigare. Man blir fundersam, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vad gör ni från polisens håll?

– Vi är medvetna om det. I det här fallet bedömdes det ej finnas några spår, men visst får man en tankeställare. Sen är frågan hur man ska förhindra det, det är inte lätt precis, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer