Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen och Länsstyrelsen om pulverlarmet. Foto: SVT

Larm om farligt föremål till Länsstyrelsen i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades  under onsdagen om ett brev med vitt pulver som hade skickats till Länsstyrelsen i Halland. Räddningstjänst, polis och ambulans var på plats utanför Länsstyrelsen i Halland. Tidig eftermiddag meddelade räddningstjänsten att avspärrningarna var hävda.

– Läget är helt fryst, vi har ingen aktiv insats i nuläget. Vi avvaktar polisens bombgrupp, sa Thomas Andersson, inre befäl på Räddningstjänsten som ledde insatsen.

Samma larm kom in till flera olika länsstyrelser.

Oklart motiv

Personalen på Länsstyrelsen Halland var på plats i byggnaden.

– Vi har inte hindrat någon från att vara kvar i byggnaden. De som är kvar får förhålla sig till avspärrningarna, Man kan fortsätta arbeta men inte vara i alla rum, sa Martina Eilind, kommunikatör på Länsstyrelsen halland, under onsdagsefteriddagen.

Polisen meddelar samma dag att en anmälan om grovt hot mot tjänsteman har upprättats, att brevet är taget i beslag. De har ännu ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.