En lastbil hamnade på tvären på E6 i höjd med Heberg. Foto: SVT

Lastbil fick sladd – blockerade E6

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil blockerade på torsdagsmorgonen vägen i flera timmar norrgående körfält på E6. Lastbilen fick sladd i höjd med Heberg strax utanför Falkenberg. Regnet ställde till det på flera andra håll i länet.

Räddningstjänsten fick larmet klockan 06.21. En trailerdragare hade fått sladd på E6 i höjd med Heberg utanför Falkenberg. Lastbilen stod rakt över vägen i norrgående riktning.

– Den täcker bägge filerna. Ingen kan komma förbi, berättade Andreas Karlsson, inre befäl hos räddningstjänsten.

Foto: SVT

LÄS MER: Olycksdrabbad morgon på grund av regnet

Strax efter klockan sju var bärgningsbil på väg till olycksplatsen och bärgningsarbetet pågick fram till efter klockan nio. Polisen dirigerade om trafiken i Slöinge via gamla E6. Föraren är oskadd.

Regnet ställde till det på vägarna runt om i Halland. Förutom olyckan vid Heberg välte även en tankbil i ett kärr utanför Hyltebruk och en personbil har voltat av E6 vid Väröbacka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.