Foto: TT (arkiv)

Olycksdrabbad morgon på grund av regnet

Uppdaterad
Publicerad

Regnet ställer till det på vägarna runt om i Halland. Bara under morgonen har en tankbil vält i ett kärr, en personbil har voltat av vägen och E6 drabbades av totalstopp.

Klockan åtta på torsdagsmorgonen körde en lastbil av vägen i Sotaryd utanför Hyltebruk i samband med ett möte. Den hamnade på sidan i ett kärr, där den ligger kvar. Räddningstjänsten berättar att lastbilstanken rymmer 400 liter bränsle, och att man arbetar försiktigt framåt.

LÄS MER: Lastbil fick sladd – blockerade E6

– Vi arbetar med att se till så att den inte läcker bränsle, men det är svårt att komma åt tanken eftersom den ligger nedåt i kärret, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Voltade av vägen

En kvart senare kör en personbil av vägen på E6 i höjd med Väröbacka. Bilen voltar ett antal gånger innan den landar på en åker intill motorvägen.

När räddningstjänsten är framme på platsen står föraren utanför bilen.

– Tack vare dagens moderna bilar och airbags verkar det ha gått bra, säger Peter Karlborg.

Förklaringen till flera av morgonens olyckor kan vara väglaget.

– Det regnar väldigt mycket och det samlas vatten på vägbanan. I kombination med höga hastigheter kan det gå illa.

Vad ska man tänka på i trafiken i dag?

– Sänk hastigheten och anpassa körningen till rådande väderförhållanden, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.