Med hot om våld ska ligan tvingat till sig flera tusen kronor. Foto: SVT/genrebild

Liga döms för att ha rånat offer via sugardatingsajter

Publicerad

En kvinna och tre män har dömts till långa fängelsestraff vid Varbergs tingsrätt. De lurade två brottsoffer efter att ha kommit i kontakt med dem via sugardejtingsidor. Samtliga döms på flera punkter, bland annat för rån.

Händelserna inträffade vid två olika tillfällen i Varberg i november 2020. De två brottsoffren fick kontakt med gärningspersonerna via så kallade sugardejtingsidor där unga kvinnor söker kontakt med män. När offren kom till adressen i Varberg möttes de istället av ett gäng som med hot om våld förmått dem att överlämna kontanter samt föra över pengar. Ett av offren ska ha blivit misshandlat.

De nu dömda personerna är mellan 20 och 25 år gamla. De döms bland annat för rån, försök till utpressning och övergrepp i rättssak. De ska även ha försökt utpressa ett av offren på mer pengar, samt försökt förmå offren att inte göra polisanmälan.

Kvinnan och två av männen döms till fyra års fängelse, medan den tredje mannen döms till tre års fängelse.

Samtliga dömda utom en har förnekat åtalspunkten gällande rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.