Varbergs kommun har köpt cirka 500 pumpor som placerats ut i centrum. Foto: SVT

Magnus pumpor sålde slut rekordfort – trots att Liseberg ställde in

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Magnusson, pumpaodlare i Mellby, trodde att han skulle ha ett överskott på 30 ton pumpor i år efter att Liseberg meddelat att de skulle ställa in sitt årliga Halloweenfirande. Men försäljningen tog en helt annan vändning.

– Nu är det faktiskt helt slut på pumpor. De brukar ta slut – men inte veckan innan Halloween, säger Magnus Magnusson.

Magnus Magnusson odlade ungefär 80 ton pumpor den här hösten, och som SVT Nyheter Halland tidigare har rapporterat var en stor del av dessa tänkt att gå till Lisebergs årliga Halloweenfirande.

Nyheten fick stort genomslag i media och plötsligt hörde personer från flera olika håll av sig.

– Det är fantastiskt roligt för det är många som har hjälpt till. Alltifrån kommuner, företag, och så har givetvis kontakter som brukar köpa ansträngt sig och köpt lite mer än de brukar, säger Magnus Magnusson.

Kommuner största köparna

Den helt klart största köparen är Göteborgs stad, som köpte cirka 10 ton pumpor för att dekorera gator runt om i staden.

– Det har köpt långt ifrån vad Liseberg brukar köpa, men det är ändå en förhållandevis stor volym. Jag har sett några bilder och det är väl jättetrevligt, säger Magnus Magnusson.

Men Göteborg är inte den enda kommunen som är ny kund hos Magnus.

– Laholm och Varberg har köpt små volymer. Laholm brukar köpa, men Varberg är nytt för i år.

”Sålt slut fortare i år”

Redan förra veckan var alla Magnus pumpor slutsålda.

– Vi trodde att vi skulle ha pumpor över, men det har faktiskt sålt slut fortare i år. Vi hoppas att vi kan ha kvar kontakten med Göteborg nästa år, säger Magnus Magnusson.

Nedan är ett klipp från när SVT Nyheter Halland träffade Magnus Magnusson tidigare under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.