Liselotte Axén, hennes son Felix och hunden Bamse fick se varg i Vessigebro Foto: Privat

Liselotte såg varg i Vessigebro: ”Religiös upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

Utifrån ladugården hör Liselotte sin son ropa till henne att hämta in Bamse, deras hund. När hon kollar ut ser hon att det är en varg 50 meter bort som stod och tittade mot dem.

– Det var en nästan religiös upplevelse. Och jag är inte ens religiös, säger Liselotte Axén.

När Liselotte Axén i Vessigebro skulle ut och hämta hunden i ladan på lördagskvällen hörde hon sonen Felix ropa: ”Ta bamse, det är en varg här”.

Efteråt ser hon och hennes son hur vargen står och tittar på dem från 50 meter bort, innan den försvinner in i skogen.

– Den vände sig och gick några steg mot oss. Stannade och tittade. Sen vek den av och sprang rakt in i skogen. Många tankar for genom huvudet. Det är ju mycket djur häromkring, men jag trodde aldrig att jag skulle se en varg, säger Liselotte Axén.

”Utomjordisk känsla”

Vad tänkte du i den stunden?

– Att det var overkligt. Det gick rysningar genom kroppen.

Vad tänkte ni efteråt, du och Felix?

– Vi delade den upplevelsen. Vi upplevde att ”wow, det har var det häftigaste vi varit med om”. Det var en stor varg också. Och jättefin. Utomjordisk känsla.

Morgonen efter kom Länsstyrelsen på besök och kunde, efter att ha undersökt spillningen, bekräfta att det var en varg. Dessutom att det var en ung varg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.