Foto: SVT

Lokalt företag gör försök att rädda Varbergs BoIs

Uppdaterad
Publicerad

Nu går ett stort lokalt företag in och stöttar Varbergs BoIs med en hemlig summa pengar. – Vi har fortfarande röd varningsflagg, men det här betyder oerhört mycket, säger klubbens ordförande.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om hur Varbergs BoIs behöver få in 2,5 miljoner kronor innan den sista augusti för fortsatt spel i Superettan. För att klubben ska bli skuldfri krävs sammanlagt 3,8 miljoner.

Klubben har satt sitt hopp till sponsorer – och nu verkar de ha fått gehör.

– Det är ett lokalt företag och en stor arbetsgivare i Varberg som tar sitt ansvar. Det är vi ödmjukt glada inför, säger Lars Karlsson, ordförande i Varbergs BoIs.

Effekter i samhället

Ordföranden hoppas att stödet ska vara vägledande för andra företag i kommunen att följa samma linje, och därmed värna om den ideella verksamheten.

– Det är inte så att man åker till ett företag och tigger pengar till elitverksamheten. Man måste förstå att elitverksamhet sporrar ungdomarnas verksamhet, som sen får positiva effekter i samhället, säger Lars Karlsson.

Röd varningsflagg

Hur stor summa rör det sig om?

– Det har jag inga kommentarer till.

Betyder detta att klubben är skuldfri?

– Vår målsättning är att vi ska vara skuldfria vid årets slut. Vi har fortfarande röd varningsflagg, men det här betyder oerhört mycket. Vi behöver all hjälp vi kan få och jobbar stenhårt för det, säger Lars Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.