Foto: svt

(M) vill inte ha ny arena

Publicerad

Moderaterna i Falkenberg säger nu nej till en ny fotbollsarena i Falkenberg. Det kom partiet överens om igår kväll och det är ekonomin som skaver.

Moderaternas kommunalråd Claes Ljung anser att den gamla arenan kan byggas om i stället för att man bygger en helt ny arena vid Kristineslätt.

När en eventuell arena står klar ska Falkenbergs FF stå för två tredjedelar av driftskostnaderna. Claes Ljung vill gärna se att klubben bidrar med pengar även i byggnationen, men det har aldrig varit aktuellt i diskussionerna med kommunen, enligt klubben.

Arenafrågan är delikat även om man bortser från pengafrågan. Förutom Falkenbergs FF bedriver flera andra klubbar verksamhet på Idrottsplatsen, både friidrott s- och ungdoms-, dam- och herrlag i fotboll.

– Vi är trångbodda redan så den här arenan går inte att bygga ut, det finns inte plats för fler, säger Lars Eric Nilsson, ordförande för Falkenbergs FF.

– Vi har behov av en nya arena på Kristineslätt, det har vi haft i flera år, menar Mari-Louise Wernersson (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Från och med nästa säsong skärps  kraven för elitarenorna i Sverige. Falkenbergs FF kommer bland annat att behöva fler sittplatser och med årets framgångar i serietabellen kan det bli tal om allsvenskt spel redan nästa år, vilket också höjer kraven på arenan.

Klubben tänker söka dispens för att få spela på Idrottsplatsen i väntan på att en ny arena som uppfyller kraven byggts färdigt. Men om det inte blir någon arena är man rädd att det inte blir några hemmamatcher i Falkenberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer