Arkivbild från när polisens tekniker undersöker platsen i Kungsbacka där en man i 60-årsåldern hittats död. Foto: Lennart Benson

Man friad från mordmisstankar på jämnårig i Kungsbacka

Publicerad

Den 60-åriga man som har suttit häktad åtalad för att ha mördat en jämnårig man i Kungsbacka förra sommaren frias från mordmisstankarna.

Det var i slutet på augusti 2019 som en man i 60-årsåldern mördades i sitt hem. Enligt åklagaren slogs han i huvudet med en golfklubba och fick flera knivstick på överkroppen.

Mannen som har varit åtalad för mordet, anhölls först direkt efter händelsen men släpptes sedan. Senare i november 2019 anhölls han igen och har suttit häktad tills nu. Nu frias han från misstankarna av Varbergs tingsrätt.

Finns tvivel

I domen står det att mannen inte kan dömas eftersom det inte går att utesluta att någon annan kan ha begått gärningen. Om det finns tvivel kan ett åtal inte leda till en fällande dom.

Genom obduktionsprotokollet kan man dock konstatera att mannen har berövats livet av någon annan och att han fick dödliga stick- och skärskador någon gång mellan den 28 och 29 augusti 2019.

Så här såg det ut på platsen när mannen hittades död:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.