Området kring byggnaden spärrades av efter branden, på grund av en gastub som utgjorde explosionsrisk. Foto: Privat/SVT

Man frias efter brand i bilverkstad

Publicerad

I samband med en bilreparation uppstod en brand i en industrifastighet i Falkenberg. En man åtalades för allmänfarlig vårdslöshet, men har nu friats.

Det var i slutet av juli 2017 som en brand uppstod i en industrifastighet i Falkenberg i samband med en bilreparation. Bilreparatören och en bekant, som var där som sällskap, lyckades inte släcka branden och tillkallade Räddningstjänsten. Då det fanns en gasbehållare i lokalen valde Räddningstjänsten att göra en så kallad passiv insats och lägga fokus på att skydda angränsande fastigheter.

Branden spred sig och hela industrilokalen totalförstördes. Bilreparatören åtalades för allmänfarlig vårdslöshet men frias nu från anklagelserna. Domen meddelades i Varbergs tingsrätt, som inte anser att det gick att bevisa att bilreparatören skulle ha agerat oaktsamt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.