Männen ska ha försökt stjäla kläder från varuhuset Gekås i Falkenbergs kommun. Foto: TT

Män gick ut från Gekås iförda stulna kläder

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen inträffade två stölder på varuhuset Gekås i Falkenbergs kommun. I det ena fallet gick två medelålders män gick in på varuhuset och bytte om till kläder som var till salu. Därefter tog sig ut, iförda de stulna kläderna, utan att betala.

Det var vid halv fem-tiden på lördagen som den ena stölden inträffade. De båda männen, som är i 35- respektive 50-årsåldern, ska ha vandrat ut från varuhuset iförda kläder som de inte betalat för.

Den ena mannen hade en jacka som är värd omkring 700 kronor medan den andra traskade runt i byxor som kostar 500 kronor. Männen ska ha bytt om inne i varuhuset och därefter lämnat kvar sina gamla kläder.

Ullared

Husrannsakan väntar

De greps av polis strax utanför entrén. Nu väntar en husrannsakan hemma hos männen för att undersöka om de har koppling till andra brott.

– De är misstänkta för stöld eftersom de tagit sig förbi kassorna, alltså sista betalningsmöjligheten, förklarar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Misstänks ha stulit tidigare

Men det var inte den enda stölden som inträffade på Gekås under lördagen. Vid halv tre-tiden greps också en 18-årig tjej som blev påkommen med att stjäla varor till ett värde av 298 kronor.

– Hon sa själv att hon snart ska in på rättegång för att tidigare stulit saker från butiker, säger Christer Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet