Gekås, Ullared. Foto: Arkiv.

Försökte smuggla ut varor från Gekås i rutschkanekartong

Uppdaterad
Publicerad

Mannen plockade ut en rutschkana ur sin kartong och fyllde den istället med andra varor. Men när han sen skulle lämna det stora varuhuset gav larmbågarna utslag.

Det varunder onsdagskvällen som en man i 20-årsåldern gick in på varuhuset i Ullared. Där ska han ha försökt stjäla med sig varor genom vilseledning.

Varor för 20 000 kronor

Enligt polisen ska han ha plockat ut delarna till en rutschkana ur en kartong innan han sen fyllt den med en 97 andra varor. Han ska även ha fyllt en kartong till en leksaksbil med ytterligare 75 varor.

Ullared

– Sammanlagt värde för varorna var 18.400 kronor, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Halland.

Därefter ska han ha gått mot kassan och betalt för de varor som de båda kartongerna visade. När han passerade larmbågarna gav de utslag eftersom de reagerade på de gömde, icke-avlaramde varorna. Personalen blev misstänksamma och polis kontaktades.

Misstänks ha haft hjälp

Mannen greps på plats. Han är nu misstänkt för bedrägeri eftersom han betalade för rutschkanan och leksaksbilen men samtidigt försökte sno med sig andra.

– Vi tror att han haft hjälp av minst en annan person i samband med det här, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ullared

Mer i ämnet