Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Två personer häktade för anlagda bränder i Varberg och Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är nu gripna och häktade för anlagda bränder i Varberg och Falkenberg i slutet av augusti. De misstänks vara ansvariga för att ha tänt på en villa i Älvsered när två personer låg och sov. 

Första branden inträffade natten till torsdagen den 20 augusti. Då var det tre personbilar som brann bara tio meter från en villa i Skällinge, Varberg. Natten därpå brann en annan villa ner utanför Älvsered i Falkenbergs kommun.

I villan utanför Älvsered fanns två personer som hann vakna och ta sig ut. Polisen hittade brandfarlig vätska på två platser vid villan.

– Efter det kom vi att gripa en man som också anhölls. Men när vi tittade närmare på hans uppgifter kunde man se att det inte stämde och han frigavs. Men uppgifterna som vi fick till oss av honom gjorde att misstankarna riktades åt en annan man, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg till SVT Nyheter Halland.

Husrannsakan stärkte bevisningen

Beslag och andra uppgifter från en husrannsakan kunde koppla honom till bränderna både i Falkenberg och i Varberg. Mannen, som är i 35-årsåldern, har sedan 13 september suttit häktad på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och grov skadegörelse.

Nu nästan två veckor senare häktas också en kvinna i 30-årsåldern misstänkt för medhjälp till grov mordbrand och försök till grov mordbrand

– Det finns relation mellan i princip alla inblandade i det här.

Vad är det för typ av relation?

– Det vill jag inte gå in på, säger Christer Bartholdsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.