En man sköts i benet på öppen gata i Veinge. Foto: SVT

Man skjuten på öppen gata i Veinge

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts i benet på öppen gata i Veinge centrum strax efter halv sex på tisdagseftermiddagen. Gärningsmannen flydde från platsen.

Vid 17:45 larmades polisen till Veinge centrum, utanför Laholm, då en man blivit skottskadad i benet. Gärningsmannen lämnade platsen efter skjutningen i okänd riktning och polisen spärrade av för att genomföra en teknisk undersökning.

– Man har inte hittat något av intresse på platsen som för utredningen framåt. Men vi har även genomfört dörrknackningar så vi får se vad det ger, säger Hans Lippens strax efter 21 på kvällen.

Känd av polisen

Den skottskadade mannen är född i början av 90-talet och är känd av polisen sedan tidigare. Han var talbar och vaken när polispatrullen kom fram till platsen och fördes med ambulans till sjukhus.

– Han ville inte prata med polisen på plats utan vi har genomfört målsägarförhör på sjukhuset nu under kvällen.

Enligt sjukhuset fick mannen lindriga skador. Ingen har ännu gripits men händelsen rubriceras som försök till dråp.

Skärrad efter skottlossningen

Veingebon Caroline Troedsson är skärrad efter händelsen ikväll som inträffade i ett lugnt villakvarter. Hon hörde själv ingen skottlossning men däremot ambulanssirener.

– Jag stod i altandörren och en väninnan ropade på mig från gatan och undrade om jag visste vad som hade hänt bara en bit bort. Jag reagerade inte så mycket över sirenerna jag hörde, trodde bara att ambulansen var på väg till sjukhemmet som ligger häruppe, berättar Caroline Troedsson för SVT Nyheter Halland.

– Det var nyligen en skottlossning i Lilla Tjärby och det är inte så långt härifrån. Om det nu kan ha samband? undrar Caroline Troedsson.

Kopplingar till tidigare skjutningar

Enligt polisen är det för tidigt att veta om skjutningen i Veinge och skottlossningen i Lilla Tjärby hör ihop men de undersöker möjligheten.

– När man har sammanställt allt och pratat med målsägande får man se om det nu finns några kopplingar mellan skjutningarna men det vet vi först imorgon onsdag, säger Hans Lippens.

LÄS MER: Ny ledtråd efter Lilla Tjärby-skotten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer