– Vi kommer ha väldigt många år nu då det kommer vara byggen i centrala stan, säger Anna Beuerman är kommunikatör, Varbergstunneln. Foto: SVT

Många påverkas när Varbergstunneln förbereds

Uppdaterad
Publicerad

Byggstarten av Varbergstunneln är planerad till augusti 2019. Men redan nu märks det genom förberedande arbeten på olika platser i Varberg att tunnelbygget närmar sig.

Bland annat på Magasinsgatan och Otto Torells gata där det just nu pågår olika typer av ledningsarbeten under marken märks förberedelserna av. Och till sommaren ska en ny busstermial byggas på den före detta bensinmackstomten mitt emot tågstationen.

– Vi kommer ha väldigt många år nu då det kommer vara byggen i centrala stan, men vi kommer att se till att det fortfarande går att komma in till centrum. Och själva centrum runt torget kommer inte att påverkas så mycket av bygget, det är området runt stationen som påverkas mest, säger Anna Beuerman, kommunikatör Varbergstunneln.

”Största sedan fästningen”

Projektet med Varbergstunneln är stort, och det påverkar förstås invånarna i Varberg på olika sätt.

– Ibland skojar vi och säger att det är det största sedan fästningen byggdes. Det blir stort och det kommer att pågå under sex, sju års tid säger Björn Bjurklint, delprojektledare Trafikverket.

Svårare att hitta parkering

Under året kommer det också att bli svårare att hitta parkeringar längs med gatorna i centrala Varberg när en del av parkeringarna försvinner.

– Men vi vill gärna att folk använder våra parkeringshus så därför kommer vi leda in trafiken via de gator där det finns parkeringshus i närheten, säger Anna Beuerman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Varbergstunneln

Mer i ämnet