Mari-Louise Wernersson (C) slutar som kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg efter tolv år. Foto: SVT

Mari-Louise Wernersson (C) slutar som kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg Mari-Louise Wernersson (C) ställer inte upp för omval och slutar på sin position i samband med valet 2018.
– Det är självklart känslosamt att fatta detta beslut, säger hon på onsdagsförmiddagen.

Mari-Louise Wernersson är i dagsläget inne på sitt tolfte år som toppolitiker i Falkenbergs kommun. När hon nu slutar gör hon det med siktet inställt mot riksdagsvalet 2018 där hon hoppas bli vald som riksdagsman för Halland. Men att ta det steget var inte ett självklart val.

– Jag har varit jättestolt och nöjd med att vara kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg. Men jag har så mycket erfarenhet och det finns så mycket jag vill förändra. Det är en lång resan men nu tar jag första steget, sedan är det upp till partiet och väljarna, säger Mari-Louise Wernersson till SVT Nyheter Halland.

Det går ganska bra för Centerpartiet för tillfället, har det hjälpt till att fatta det här beslutet?

– Det är klart att vi gläds åt opinionsuppgångarna och det är klart jag hoppas att vi kan fortsätta öka så att vi också får fler mandat i riksdagen från Halland. Men jag bangar inte för att jobba i motvind heller, det har jag gjort förr.

”Mycket jag vill hinna med”

Mari-Louise Wernersson poängterar att hon fortfarande har ett och ett halvt år kvar på sin mandatperiod.

– Det finns fortfarande mycket som jag vill hinna med och genomföra i Falkenberg innan det är dags för nya utmaningar. Vi har bland annat en stor skolsatsning som ska ros i land och så måste vi få igång bostadsbyggandet på landsbygden.

Centerpartiet i Falkenberg inleder sin nomineringsprocess med att hitta en efterträdare i maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.