Linnéa Forestam har startat en namninsamling för att bevara Stadsbondgårdens verksamhet. Foto: SVT/Privat

Mer än 2 500 har skrivit under för Stadsbondgården

Uppdaterad
Publicerad

Mer än 2 500 personer har skrivit under en namninsamling till stöd för nedläggningshotade Stadsbondgården i Olofstorp.
– Det är en plats som betyder mycket för Halmstad, säger initiativtagaren Linnéa Forestam.

Stadsbondgården är en av de verksamheter som är hotade när utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i dag tar ställning till ett besparingsförslag. Nästan 17 miljoner kronor måste sparas.

En av de som reagerat på beskedet är småbarnsmamman Linnéa Forestam. I onsdags startade hon en namninsamling för att bevara verksamheten. Sedan dess har mer än 2 500 personer skrivit under.

– Det är ett ställe som många Halmstadsbor bryr sig om. Många har varit där med barn och barnbarn, och det är en plats man återkommer till.

Billigt nöje

”Bra alternativ för de utan stabil inkomst att besöka med sina barn då det är kostnadafritt,” skriver en person på namninsamlingen, medan andra påpekar att verksamheten är viktig för de som deltar i gårdens arbetsmarknadsprojekt.

Själv besöker Linnéa Forestam Stadsbondgården med sina barn ett par gånger om året. Då brukar de titta på djuren, prata med getterna och fika.

Kommunens besparingskrav ifrågasätter hon.

– De tänker spara in på barn samtidigt som köpcentret Hallarna bygger ut med ett nytt cylinderakvarium. De pengarna måste gå att omfördela på något sätt, menar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Halmstad

Mer i ämnet