Foto: Halmstad kommun/SVT

Stadsbondgården hotad – politikerna svarar

Uppdaterad
Publicerad

Nedläggningshotade Stadsbondgården Olofstorp strax utanför Halmstad väckte starka känslor hos läsare på sociala medier. Men politikerna är inte förvånade över folkstormen.

– Jag har full förståelse för att man reagerar. Det har varit en mycket uppskattad verksamhet i Halmstad. Jag ser inget skäl till att avveckla den, utan vill behålla den, säger Michael Svensson (S), vice ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Enligt Michael Svensson var allmänhetens reaktioner väntade, och han menar att man måste göra en politisk beredning istället för det tjänstemannaförslag som nu finns som underlag.

– Vi kommer att säga nej till förslaget, säger han.

”Förstår oron”

Nämndens ordförande Håkan Björklund (C) menar att hur Stadsbondgårdens framtid ska se ut är en diskussion som kan tas först när man vet mer om 2019-års budget.

– Vi är inte beredda att ta förslaget, det är alldeles för detaljerat. Först måste vi veta vilka pengar vi har att röra oss med, säger han.

Är invånarnas oro befogad?

– Det är svårt att svara på, eftersom vi inte kan se förbi årsskiftet. Men jag förstår oron som uppstår. Stadsbondgården är uppskattad bland hela samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.