Buketten kommer bestå av hennes favoritböcker Foto: SVT

Mia gör brudbukett av Harry Potter

Publicerad

Mia Johansson gifter sig nästa år. Men någon vanlig brudbukett kommer hon inte ha. Istället väljer Harry Potter-nörden att göra buketten av sina favoritböcker.

Sedan hon var 12 år har Mia Johansson från Laholm delvis levt i Harry Potters magiska värld, det var P4 Halland först med att berätta. Hon har läst böckerna ett 20-tal gånger och när hon snart ska gifta sig, så bestämde hon sig för att brudbuketten skulle bestå av sidor från böckerna.

– Min fästman tycker att jag är lite fanatisk, säger Mia Johansson och skrattar.

”Denna bukett vissnar inte”

Nu tränar Mia på att göra brudbuketten. Den riktiga, som ska bli klart kort innan bröllopet, kommer inte att slängas ut till gästerna.

– En vanlig bukett vissnar och samlar damm. Med en i papper så är det bara att ta en högtrycksblås och blåsa bort dammet. Brudbuketten ska vara i sovrummet, det ska ge tur, säger Mia Johansson.

Se buketten och här Mia berätta om planerna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.