Michael Ramberg vill lära känna nytt folk. Foto: Kristian Åkergren

Svårt att träffa nya kompisar som nyinflyttad

Uppdaterad
Publicerad

Michael Ramberg lämnade Värmland för att flytta till Varberg. Men att lära känna nya kompisar visade sig inte vara helt lätt. Då kom han på idén att annonsera ut en fikastund i sociala media, och sedan startade han en Facebook-grupp.

Det har gått åtta månader sedan 31-årige Michael valde att flytta med sin sambo från Karlstad och bosätta sig i Varberg. Hittills har livet flutit på ganska bra. Han trivs med sitt nya jobb som chaufför, kommer överens med sina kollegor och mår bra i sin rymliga lägenhet i Skällinge tillsammans med sambon och sina två katter. Men någonting har ändå saknats.

– Problemet är att man inte har någon att slänga käft, ta en öl och snacka skit med. Helt kravlöst. En vän och inte en ytligt bekant som man bara ser två gånger per år, säger han.

Gråter inte i duschen

I takt med att tiden går har det här blivit allt mer kännbart. Michael är medveten om att det är upp till honom själv om något ska hända, men han medger att det finns en smula osäkerhet över hur han ska gå tillväga. Saker som att börja träna eller testa på kurser är inget som lockar, eftersom han saknar intresse för det.

– Man ligger inte och hulkgråter i duschen om kvällarna för att man inte hittat någon, men det blir lite ensamt emellanåt. Jag har ju sambon som är underbar, men man vill ibland umgås med annat folk också, säger Michael.

Stort intresse

Resultatet har blivit en hel del samtal till kompisarna hemma i Värmland. Men samtidigt har Michael känt att han måste göra något för att ändra situationen. Därför testade han något han aldrig tidigare gjort: att annonsera ut en fikastund på Facebook.

– Det blev snabbt bra tryck på den där. Så det finns helt klart intresse bland folk att träffas, säger Michael.

Öppnar dörrarna

Han tog det ett steg längre och startade gruppen ”För oss som söker nya bekanta och vänner i Varberg med omnejd”, dit ett drygt 90-tal personer i kommunen har anslutit sig. Flera personer har skrivit att de håller dörrarna öppna för nya vänskaper.

– Leder den här gruppen till minst en ny vänskap blir jag skitglad, säger Michael.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer