”Den var stor och verkade extremt stressad”, säger Michael Zantelid, som hamnade mitt i dramat. Foto: Michael Zantelid

Michael hamnade mitt i tjurkaoset

Uppdaterad
Publicerad

Michael Zantelid var en av många som fastnade i köerna på E6 i samband med att en tjur hade rymt från sin transport. Förvirrat sprang den om kring på vägbanan och Michael fick följa dramatiken från nära håll.

Det var vid halv tio-tiden som vägen mellan Kungsbacka och Varberg spärrades av. Michael Zantelid hade kört från Göteborg och var på väg till Helsingborg. Han var en av de första som fick stanna på grund av den lösa tjuren.

– Jag tror jag var tionde bil i kön. Rätt snart förstod jag att det handlade om ett djur och min första tanke var hur lång tid det skulle ta, berättar han för SVT Nyheter Halland.

”Höll sig på avstånd”

Den djurtransport som tjuren rymt från ska tillsammans med två andra lastbilar försökt ringa in djuret så att det inte skulle springa iväg ännu längre.

– Den var stor och verkade extremt stressad. Den gick fram och tillbaka. Man märkte att folk hade respekt för den och höll sig på avstånd, berättar Michael Zantelid.

Han hade rutan nervevad och kunde då höra räddningtjänstens personal diskutera.

Sköts till döds

– De sa att man skulle låta den vara och invänta jägare. Man var rädd att den skulle börja springa in i bilar, säger han.

Efter ett tag släpptes trafiken på i södergående riktning och Michael Zantelid lämnade dramatatiken. En stund senare, klockan 11:20 ,hade tjuren skjutits ihjäl av en jägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.