Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nationellt ledande i kvalité, nöjda patienter och nöjda medarbetare”. Här motiverer Mikaela Waltersson (M) varför hon tycker att man ska välja regionen som arbetsgivare. Foto: Anna Palmgren/SVT

Mikaela Waltersson (M) motiverar: Därför ska sjuksköterskestudenter välja regionen

Publicerad

Förhoppningsvis är det inte bara ingångslönen som avgör om man som nyexaminerad sjuksköterska söker sig till regionen. Det säger Mikaela Waltersson (M) som anser att regionen har flera andra fördelar som arbetsplats.

Att nästan hälften av sjuksköterskestudenterna som svarat på frågan om var de vill söka sig efter examen väljer bort regionen oroar henne inte för tillfället.

Ser du någon risk att det inte kommer bli tillräckligt många som söker sig till regionen?

Valet 2022 Halland

– Vi vet ju att vi har en jätteutmaning att hitta sjuksköterskor i framtiden till både kommun och region och det här är något som vi hela tiden måste jobba på, säger Mikaela Waltersson (M), regionstyrelsens ordförande i Halland.

Lönen ökar med åren

Hon menar att snacket generellt handlar för mycket om låga ingångslöner, men när man som sjuksköterska jobbat några år med ob-ersättningar och andra tillägg blir den högre.

Snittlönen för en nyexaminerad sjuksköterska inom regionen ligger enligt Vårdförbundet mellan 26 000–28 000 kronor i månaden. Inom kommunen är snittet mellan 29 000–30 000 kronor i månaden.

I klippet svarar Mikaela Waltersson (M) på varför man ska välja Region Halland som sjuksköterskestudent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet